naar top
Menu
Logo Print

I.Revitalise moet deeleconomie vooruit helpen

De toepassingsmogelijkheid van deeleconomie in de metaalverwerkende industrie
magazine

Uit een studie van 2016 van PwC blijkt dat de deeleconomie in 2015 in Europa goed was voor 28 miljard euro aan transacties. Tegen 2025 zal de economische waarde aan transacties in Europa naar 580 miljard euro gegroeid zijn. PwC haalt aan dat Europa een draaischijf kan worden voor de deeleconomie. I.Revitalise draagt bij aan het behalen van een deel van dit economische potentieel voor Europa in drie hoogtechnologische sectoren: de maakindustrie, de onderhouds- en revisiesector en de onderzoek- en ontwikkelingsinstituten.
Eén van die sectoren is professionele diensten. Als er wordt vanuit gegaan dat er tot 25% van deze diensten naar capacity sharing gaat, betekent dat een potentieel van 5 miljard euro per jaar tegen 2025. Die 5 miljard euro is het potentieel aan extra omzet voor deze bedrijven, op een duurzame manier. Wat betekent dit voor Belgische en Europese bedrijven? Ten eerste biedt I.Revitalise op een eenvoudige manier toegang tot een waaier aan hoogtechnologische machines, apparatuur en expertise. Bedrijven en organisaties die bezig zijn met innovatie en R&D krijgen een toegangspoort tot “High-Tech” middelen, zonder veel geld te moeten investeren.
Daarnaast zorgt het ook voor een versterking van het Europese industriële weefsel. Het delen van capaciteit genereert extra omzet, maar zorgt ook voor meer weerbaarheid voor bedrijven.
I.Revitalise zorgt ervoor dat bedrijven de bezettingsgraad en valorisatie van hun machines, apparatuur en expertise kunnen verhogen.

I.REVITALISE

I.REVITALISE

+32472092012
-