naar top
Menu
Logo Print

Brother en STAR van Ibarmia bij Germond

Duurzaam produceren met nieuwe premiummachines

Naast ons succesvolle Doosan gamma kunnen we vanaf dit jaar ook de volgende premiummerken aanbieden: de Speedio lijn van Brother en de STAR lijn als budgetlijn voor de gerenommeerde Ibarmia machines.


IBARMIA

STAR-lijn van IbarmiaIbarmia is zestig jaar geleden gestart met het produceren van kolomboormachines, maar heeft ondertussen zijn ontwikkelingen volledig gefocust op de fabricage van zeer hoogwaardige bewerkingscentrums. In de fabriek is er een complete geautomatiseerde productiestraat voor de diverse typen bewerkingscentrums. De machines zijn allemaal gebaseerd op het zogenaamde traverserende kolomprincipe.
De ZVH 45 STAR lijn is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Ibarmia: een vaste machineconfiguratie met de gekende Ibarmia kwaliteit.
X/Y/Z/B: 3.000/800/800/+-105, B-as klemkracht: 6.000 Nm, 40-60 tools, Heidenhain of Fanuc sturing, 12.000 rpm-spindel. Optioneel geïntegreerde draaitafel van 800 mm.


BROTHER

Brother is een grote naam in kleine bewerkingsmachines. Het heeft een naam van extreme snelheid bij serieproductie. Wanneer er veel gereedschapswisselingen nodig zijn, dan komt een Brother helemaal tot zijn recht. Als men bekend is met Brother freesmachines, dan denkt men over het algemeen aan de boor-tapcentrums. Maar de machines zijn veel geavanceerder dan dat. De laatste decennia is de focus verschoven van boren en tappen naar volwaardig frezen. Het gevolg is een compacte alleskunner met een grote verspaningsopbrengst. Door steeds verder te ontwikkelen, is er ook een multitaskingmachine geïntroduceerd. Een freesmachine, uitgevoerd met een draaifunctionaliteit. De Brother machines kunnen volgens de onderstaande specificaties worden geleverd:

  • Rotatietafelconstructie;
  • Kruistafelmachines;
  • Gereedschapswisseltijden: 0,3 s!;
  • X-asverplaatsing tot 1.000 mm;
  • Jlgang 50 m/min.;
  • Frees-draaicentramodellen;
  • Hoofdspiltoerentallen tot 27.000 omw./min.;
  • Hoofdspilopname BT30.


PRODUCTGAMMA
- Doosan
- Brother
- Ibarmia

TEAM
- Franky Grammens
- Frank Monteyne
- Andy De Foor
- Bart Willem
- Gerdi Decruy

GERMOND

GERMOND

LODEWIJK DE RAETLAAN 59
8870 IZEGEM-KACHTEM
+3251310672
+3251312169